Headlines
Published On:
Posted by Hírszerkesztő

Lehet, hogy nem is férfi a Teréz körúti robbantó?

A rendőrség egy férfiról adott ki személyleírást, ezzel szemben az ügyben nyomozó ügyészség óvatosabban nyilatkozik a robbantó nemét illetően.
Több kommentelőnk is felvetette, és bennünk is megfogalmazódott a kérdés, hogy a Teréz körúti robbantó biztosan férfi-e, mert a hétfőn nyilvánosságra hozott rossz minőségű képek és a később kiadott videófelvétel alapján ez sem állapítható meg egyértelműen. A térfigyelő kamerák képein például alig látszik valami az elkövető arcából és hajából, arról nem is beszélve, hogy a dzseki miatt testalkatára sem lehet következtetni.

A vasárnap kiadott személyleírásban ugyebár határozottan férfiról írt a rendőrség, eszerint: egy 170 centiméter magas, 20-25 éves férfit keresnek, aki világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt.

Megkérdeztük az ügyben illetékes Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF), hogy mi alapján állapították meg, hogy biztosan férfiról van szó, illetve számolnak-e azzal a lehetőséggel, hogy esetleg egy fiús alkatú, fiúsan öltözködő nő az illető.

A KNYF helyett szóvivője, Simon Richárd válaszában azt írta: főügyészségünk mai napon kiadott felhívásból kitűnik, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az elkövető nemét nem (kiemelés tőlünk – a szerk.) jelölte meg.

Ez volt az a felhívás, amelyben megemlítették azt a nőt, aki a videó tanúsága szerint pár másodperccel a robbanás előtt haladt el a rendőr mellett. A szerdai közlemény végén valóban "személyként" hivatkoznak a robbantóra, de nem nevezik meg annak nemét.

Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy nő lett volna az elkövető. Ettől függetlenül érdekes, hogy míg a rendőrség határozottan férfiról adott ki személyleírást, addig az ügyészség nem így kommunikálja az esetet.

About the Author

Posted by Hírszerkesztő on 19:32. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Hírszerkesztő on 19:32. Filed under , , , . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 Comments for "Lehet, hogy nem is férfi a Teréz körúti robbantó?"

Megjegyzés küldése

    Blog Archive