Csatlakozz hozzánk

Debreceni hímzők sikerei Nagykanizsán

A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház immár kilencedik alkalommal rendezte meg az Országos Vasutas Népművészet i Kiállítást és Versenyt. A háromévente megrendezésre kerülő programon díszesebbnél, díszesebb művészeti alkotások seregszemléjére került sor július 3-án, melyre az ország számos pontjáról, Nagykanizsán kívül Budapestről, Székesfehérvárról, Dunakesziről, Tapolcáról, Nyíregyházáról, Debrecenből, valamint a határon túlról is érkeztek kiállítók. A pályaműveket szakmai zsűri értékelte. A kiállítás megrendezésének egyik fő célja az volt, hogy a mai rohanó világban is megőrizzék, továbbvigyék kulturális értékeinket. 

A Debreceni Művelődési Központ Tímárházában működő Tiszta Forrás Hímző Kör a debreceni kisbunda mintáját dolgozta fel különböző lakástextileken és viseleteken. A szakkör vezetője: Molnár Tiborné. A csoport szakköri III. díjban részesült.

A kör tagjai közül Pásztor Lászlóné egyénileg a komádi hímzéssel díszített blézer és tarsoly együttesével pályázott, amellyel III. helyezést ért el.

Sáfár Lajosné komádi hímzéssel díszített lakástextil garnitúrájával érdemelt ki oklevelet.

Kiss Mihályné vertcsipke kategóriában I. díjas lett.

Miskolczi Dimitranka Dimitrova horgolásaival III. helyezést ért el. A Kabai Kézimunka Szakkört is Molnár Tiborné vezeti, aki korai matyó hímzéseivel II. díjat érdemelt ki.

Nincsenek megjegyzések